infermeres de Ressonancia Girona participen en el XVIII Congrès estatal d’Infermeria Radiològica

El mes de maig a Màlaga

La Montse Planas i la Sònia Sala, infermeres de Ressonància Girona, van participar els dies 19 i 20 de maig de 2017 al XVIII Congrés estatal d’Infermeria Radiològica que va tenir lloc a Málaga, organitzat per la Societat Espanyola d’Infermeria Radiològica, on van presentar la comunicació oral: “RM Multiparamétrica endorectal de próstata. ¿Qué, cuándo y cómo?”.

Segons expliquen les infermeres, “el càncer de pròstata (CaP)  és un gran problema sanitari en els països industrialitzats ja que és el més freqüent en el sexe masculí (exceptuant el de pell). Els mètodes diagnòstics utilitzats fins fa poc es basaven en el tacte rectal (TR), les xifres de l’Antigen Prostàtic Específic (PSA) i la biòpsia a cegues davant la sospita de CaP. La realització de l’estudi de RM Multi paramètrica (RM-MP) prostàtica endorrectal millora la qualitat de la imatge i permet obtenir informació funcional de la glàndula mitjançant difusió i/o contrast“.

En la comunicació es van descriure les indicacions de la RM-MP Endorrectal, les cures d’infermeria en la RM-MP Endorrectal (atenció/informació a l’usuari i realització de la tècnica de sondatge), i el protocol de l’exploració.

Les conclusions de l’estudi de la RM-MP prostàtica Endorrectal són “que aquesta és una exploració complementària al TR, a la detecció del PSA i a l’ecografia transrectal  en pacients amb  valors de PSA elevats que tinguin o no biòpsies prèvies negatives contribuint així al diagnòstic de la patologia prostàtica; principalment la localització,  l’estadiatge del CaP i seguiment en els pacients ja tractats; i que la tasca d’infermeria informant al pacient de la preparació prèvia i del procediment, és molt important per a obtenir la màxima col·laboració del pacient, així como les cures d’infermeria en el sondatge rectal i l’administració de contrast“.

Ctra. de Barcelona, 204-206. 17003 GIRONA

Atenció al client

Atenció al client

972 410 256

informacio@ressonanciagirona.cat

Demani hora