La radiòloga Maria Boada presenta al Congrés Europeu de Radiologia els resultats de l’estudi sobre la biòpsia de mama guiada per Ressonància Magnètica en el diagnòstic del càncer de mama

Celebrat a Viena, març de 2016.

 

La Dra. Maria Boada, del servei de Ressonància de la Clínica Girona, va presentar els resultats obtinguts del treball: “MR-only lesions: Yield of biopsy” ( Rendiment de la biòpsia en lesions únicament vistes per RM). En aquest treball es demostra l’important paper de la Ressonància Magnètica en el diagnòstic i el maneig del càncer de mama i la capacitat d’aquesta tècnica per identificar i biopsiar lesions no vistes utilitzant altres tècniques i que poden correspondre a càncer de mama.

La Ressonància Magnètica, juntament amb la mamografia i l’ecografia de mama, és una de les tècniques per imatge que formen part de l’estudi de la patologia mamària. Es ben reconegut el seu paper en el l’estadiatge del càncer de mama i el seguiment d’aquestes pacients després de tractament. També té un paper en la detecció del càncer en casos seleccionats i més recentment també en el diagnòstic mitjançant la tècnica de biòpsia guiada per RM.

En l’estudi científic realitzat per la Dra. Boada, s’han revisat retrospectivament totes les lesions de mama que han estat biopsiades mitjançant la guia per ressonància magnètica per l’equip de la Ressonància de la Clínica Girona. Es tracta d’una tècnica avançada, que s’utilitza en els casos de lesions sospitoses de poder correspondre a càncer de mama, identificades per Ressonància Magnètica i no visualitzades per altres tècniques d’imatge (mamografia ni ecografia) i que per tant no poden ser biopsiades mitjançant cap altra tècnica. Segons els resultats obtinguts un elevat percentatge d’aquestes lesions (50%), finalment corresponen càncer de mama. Segons la Dra. Boada, aquests resultats recolzen la utilització d’aquesta tècnica en el maneig d’aquests tipus de lesions, ja que representa un canvi de conducta a seguir i una millora qualitativa en el tractament de moltes pacients.

El Congrés Europeu de Radiologia on ha estat presentat el treball, té lloc a l’Austria Center Vienna i és un dels congressos mèdics mundials més importants, que atrau a més de 20.000 radiòlegs de més de 100 països.

Ctra. de Barcelona, 204-206. 17003 GIRONA

Atenció al client

Atenció al client

972 410 256

informacio@ressonanciagirona.cat

Demani hora