Nou aparell robòtic pioner a l’estat Espanyol

Realitza biòpsies de pròstata per Ressonància Magnètica.

La Clínica Girona ofereix una innovadora modalitat per diagnosticar i localitzar de forma precisa el càncer de pròstata mitjançant la biòpsia en ressonància magnètica. Aquest nou aparell robòtic de biòpsia de pròstata és el primer que s’instal·la a l’Estat Espanyol i el 5è a nivell Europeu. El càncer de pròstata és un problema sanitari de gran magnitud per diferents motius. Es tracta del càncer més freqüent en l’home, generalment amb una llarga història natural i mostra alta heterogeneïtat. Encara que és difícil conèixer amb precisió les xifres, estudis en autòpsies mostren que la majoria dels homes per sobre de 50 anys presenten càncer de pròstata. Es tracta d’un càncer molt freqüent (11-13%) però amb una taxa de mortalitat relativament baixa (2-3%). Això es degut a l’existència d’un tipus de càncer no significatiu, indolent, poc agressiu però molt més freqüent; i un altre tipus de càncer més agressiu, significatiu, potencialment mortal, menys freqüent.

Per aquest motiu, actualment es pot oferir als pacients una important millora en el diagnòstic del càncer de pròstata, en poder utilitzar la tècnica més fiable com és la ressonància magnètica. En el cas que la RM detecti un possible càncer, ara ja està disponible aquesta nova metodologia, més fiable, amb l’aparell robòtic per dirigir l’agulla amb precisió en el mateix equip de la RM i d’aquesta manera poder obtenir el millor resultat diagnòstic pel pacient.

Cal remarcar que la Clínica Girona ha sigut pionera en implantar la RM de pròstata a l’estat espanyol en l’última dècada, motiu pel qual el centre Ressonància Girona i els seus directors, els Drs. Joan Carles Vilanova i Joaquim Barceló, han rebut diferents guardons i reconeixements nacionals i internacionals, i compten amb múltiples publicacions científiques i educatives sobre la recerca i la pràctica clínica de la tècnica de la RM en el càncer de pròstata.

Ctra. de Barcelona, 204-206. 17003 GIRONA

Atenció al client

Atenció al client

972 410 256

informacio@ressonanciagirona.cat

Demani hora